Pergola  -  kültéri árnyékolás, térfedés modern, innovatív, stílusos megoldással

Bioklimatikus pergola

Alumínium lamellás "bioklimatikus" pergola

A pergola konstrukciók családjának prémium változata

A tetőn található elforgatható alumínium "lécek" (lamellák, zsaluk) megvédenek a túlzott napsütéstől, a szemerkélő vagy szakadó esőtől. A távirányítóval vezérelt csendes motorral egy gombnyomással azonnal reagálhat az aktuális időjárási viszonyokra, teljesen az Ön igényeihez igazodva. A vezérlést időjárásérzékelő automatikára is bízhatja. Az alumíniumból készült lamellás tető zárt állapotban teljesen vízzáró, az önhordó masszív pergolaszerkezet pedig rejtett vízelvezetésről gondoskodik - így még esőben is élvezheti teraszát anélkül, hogy elázna. A tetőszerkezet mozgatható alumínium lamellái 0-135° dőlésszögben elforgathatóak: nyitott állapotban lehetővé teszi a levegő szabad áramlását, így természetes légkondicionálással hűti a fedett területet. Működtetése alacsony feszültségű lineáris motorral történik. 

A SunSet pergolája sokkal több, mint egy hagyományos pergola. A napálláshoz állítható lamelláknak köszönhetően a terasztető úgynevezett bioklimatikus funkcióval rendelkezik: a lamellák sajátos formájával függőleges légáramlást lehet létrehozni - a meleg levegő felfelé áramlik, a lefelé áramló hűvös levegő áramlási útvonala szűkül, így a légáram felgyorsul, aminek kellemes hűsítő hatása van.

Az állítható lamelláknak köszönhetően a pergolával fedett terület az év nagy részében használható: ha süt a nap, a lamellák pihentető árnyékot adnak és kellemes hűtést biztosítanak, eső esetén pedig a lamellák teljesen zárhatók, ekkor a pergola klasszikus terasztetőként szolgál. Télen is jól véd az időjárásálló konstrukciónak köszönhetően - azonban túl nagy hóterhelés esetén ajánlott kinyitni a lamellákat.
.

Fő funckiók

Természetesen szabályozza a szerkezet alatti hőmérsékletet, ugyanakkor véd a nap, eső és szél ellen.

A zárt lamellák teljes védelmet nyújtanak a napsugarak ellen. 

Az elforgatott lamellák védenek a napsugaraktól, miközben szabad levegőáramlást biztosítanak. 

A zárt lamellák védenek az esőtől. A lamella profilok esőelvezetésről is gondoskodnak. 


A Bioklimatikus pergolák (Sunguard és Sunguard XL) műszaki információi pdf formátumban letölthetőek az alábbi gombokra kattintva:


Tekintse meg elkészült pergoláinkat a Referenciák menüpontban!


Ötletek, inspirációk